Hur mäter man tittarsiffror?

hur i hela friden mäter man tittarsiffror? Jag förstår att tv-kanalerna kan mäta typ hur många tv-apparater som tittar på ett program, men hur många människor sitter framför tv-apparaterna? hur fungerar det?
Avbryt 10|600 fler bokstäver behövs bokstäver kvar
Frågan har 1 svar och senaste uppdateringen skedde 2013.07.31.
0
emma.kvistung gravatar image
2013.07.31.
Emma Kvistung, Ekonomipluggande melloälskare.

Den här frågan var intressant så jag googlade lite och hittade en artikel. Jag sammanfattar kort här nedan. Annars kan du läsa den på följande länk: Så mäts tittarsiffrorna

Det finns företag som ägnar sig åt att mäta tittarsiffror. Vad jag förstår så ser dom ut en tittargrupp. Personerna i den här gruppen får en elektroniska mätare en s.k People Meter-mätarensom man tittar via. Signalen skickas till företaget och sätts samman till statistik. Den här panelen består av ca 1200 personer som valts ut utifrån vissa kriterier som ska representera det svenska folket.

Avbryt 10|600 fler bokstäver behövs bokstäver kvar
4 personer har frågan i sina aktivitetsflöden. Ger du ett bättre svar kommer du kunna få kunskapspoäng från alla dessa personer.

Besvara frågan

En förhandsvisning av ditt svar visas nedanför så snart du börjat skriva. För att publicera ditt svar glöm ej att klicka på "Lägg till svar" längst ner.

Upp till 10 filer (inkl bilder) kan användas och storleken kan vara max 100.0 kB per fil och 1.0 MB totalt.